L’aparell digestiu i la digestió

Thumbnail del video aparato digestiu
Perquè el nostre cos pugui aprofitar els aliments que mengem manté aquests transformar-los en substàncies més senzilles anomenades nutrients. Vídeo educatiu per a nens d'educació infantil i primària on conèixerem el viatge que fan els aliments a través del cos humà.

Share This Post

Compartir

Inglés

L’aparell digestiu i la digestió

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning. Avui anem a conèixer l’aparell digestiu i la digestió.

Perquè el nostre cos pugui aprofitar els aliments que mengem ha de transformar-los en substàncies més simples anomenades nutrients. Aquests nutrients són transportats per la sang per l’interior del nostre cos per ser utilitzats i convertir-los en energia. Aquest procés de transformació dels aliments es diu digestió i el realitza l’aparell digestiu.

L’aparell digestiu és un llarg tub pel qual viatgen els aliments i està format per les següents parts:

La boca: En ella comença la digestió i el viatge. Les dents tallen i trituren els aliments que prenem, després la llengua barreja aquests aliments triturats amb la saliva produïda per les glàndules salivals. Tota aquesta substància passa per la faringe.

La faringe: És una cavitat que comparteixen l’aparell digestiu i el respiratori, ja que regula el pas dels aliments cap a l’esòfag i el de l’aire cap als pulmons. De la faringe els aliments passen a l’esòfag.

L’esòfag és el tub que condueix els aliments cap a l’estómac.

L’estómac és un eixamplament del tub digestiu. Realitza un moviment que barreja els aliments amb el suc gàstric. Una vegada que s’han barrejat viatgen a l’intestí prim.

L’intestí prim és un tub, com el seu nom indica, prim, i fa set metres de llarg, gairebé igual de llarg que una porteria de futbol! Sembla mentida que càpiga dins del nostre cos … Doncs bé a l’intestí prim és on acaba el viatge, és a dir, on acaba la digestió dels aliments, ja que uns sucs produïts per dues glàndules, el fetge i el pàncrees, finalitzen els processos per transformar els aliments en nutrients. Un cop convertits en nutrients aquests travessen les parets de l’intestí prim i passen a la sang per ser aprofitats per totes les cèl·lules del nostre cos. Però que passa amb la part dels aliments que el cos humà no pot aprofitar? Tota aquesta part, com la fibra per exemple, passa a l’intestí gros.

L’intestí gros és un tub gruixut on s’acumulen les substàncies que el nostre organisme no pot digerir i en el qual s’absorbeix l’aigua que aquestes substàncies contenen. Aquestes substàncies formen la femta fecal, o el que és el mateix la caca, que surt a l’exterior per l’anus. Ecs! Fa una miqueta de fàstic però així és el cos humà.
Bé amics espero que us hagi semblat igual d’interessant que a mi conèixer l’aparell digestiu i la digestió.

Adéu. Ah! I no oblideu subscriure-us a Happy Learning

cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.