Els Dinosaures

Anem a conèixer a uns animals que es van existir fa 65 milions d'anys. Segur que heu sentit a parlar dels dinosaures ¿oi? Amb aquest video els nens aprendran i els dinosaurios d’una manera molt entretenida

Share This Post

Compartir

Inglés

Els Dinosaures

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning. Avui volem parlar-vos d’uns animals que es van existir fa 65 milions d’anys. Segur que heu sentit a parlar dels dinosaures, és més, segur que heu vist pel·lícules i dibuixos animats en els quals apareixen, però … no tot el que es diuen aquestes pel·lícules és cert. Si us sembla bé anem a conèixer com eren i com vivien els dinosaures de veritat.

El primer que hem de saber és que els dinosaures i els éssers humans mai van conviure junts.

Els dinosaures van dominar la Terra durant 135 milions d’anys aproximadament. Quina barbaritat! Eren els vertebrats dominants. Avui en dia s’han identificat, gràcies als ossos i als fòssils trobats, més de 500 espècies diferents. Tots els dinosaures eren ovípars, és a dir es reproduïen ponent ous però entre ells hi havia grans diferències, alguns eren molt petits i d’altres eren enormes.

Nosaltres, perquè els conegueu millor, els hem dividit en dos grans grups:

Els ornitisquis i els saurisquis. Quins noms més difícils que tenen.

Els ornitisquis tenien els malucs com les aus. Eren herbívors, és a dir que menjaven només plantes, i potser el més conegut n’és el triceratops. Era impressionant eh ?.

Els saurisquis eren els parents dels cocodrils i dels llangardaixos. Dins d’aquesta espècie hi havia carnívors i herbívors i dins d’ella hi ha, a més, els dos dinosaures més famosos: el diplodocus i el tiranosaure

El diplodocus era el més gran dels dinosaures. El 1907 es va trobar l’esquelet sencer d’un exemplar de 27 metres, en aquestes imatges podeu observar l’enorme que era.

El tiranosaure era i és el depredador més ferotge i temible que hagi existit en la història del planeta Terra. Mesurava més de 4 metres d’altura i més de 12 metres de llarg. En la seva boca tenia 60 punxegudes i afiladíssimes dents i era capaç de córrer a 65 quilòmetres per hora. La veritat és que havia de fer moltíssima por trobar-se amb un animal com aquest …

Però espereu un moment, com és possible que aquests animals tan grans i poderosos desapareguessin de la superfície de la Terra?

Actualment, les investigacions se centren en due grans teories: La primera es basa en l’impacte contra la terra d’un asteroide o d’un cometa arribat de l’espai. L’altra teoria sosté que la desaparició d’aquests animals va ser a causa d’un període de gran activitat volcànica. La veritat és que encara no se sap. El que sí que sabem amb certesa és que, avui dia, hi ha molts animals que estan en perill d’extinció, animals que estan a punt de desaparèixer i que nosaltres, tots nosaltres, podem ajudar-los a sobreviure. Com? Doncs respectant la natura, reciclant, contaminant el menys possible, comprant només el que realment necessitem … Si fem tot això, aconseguirem viure en un planeta molt més sa i que cap animal torni a estar en perill de desaparèixer.

Adéu amics !!!!cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Medi Ambient

LA DESFORESTACIÓ

Els arbres ens donen molt més que l’ombra! Ens donen oxigen, imprescindible per la vida, i absorbeixen i redueixen l’anhídrid carbònic, el CO₂, que és la causa de l’efecte hivernacle i de l’escalfament global. Són com els pulmons del món. Els arbres també són la casa de molts éssers vius, i els humans n’obteniu els fruits que mengeu, la fusta amb què feu tots els vostres mobles, i el paper on escriviu.

Medi Ambient

EL SÒL

Hem de cuidar el sòl de la mateixa manera que cuidem la netedat de l’aire o l’aigua, perquè d’això en depèn que els éssers vius segueixin tenint menjar i un lloc per viure. I hi ha moltes amenaces que, en molt poc temps, poden convertir un sòl ric i fèrtil en un desert on no hi sigui possible la vida.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.