L’origen de l’univers la Terra

La lluna és l'únic satèl·lit que gira al voltant del nostre planeta i triga 28 dies en donar una volta completa a la terra. El moviment de rotació és quan la lluna gira sobre si mateixa, i el moviment de translació, és quan la lluna gira al voltant de la Terra. Entra al món de coneixements i diversió de HappyLearningTv.

Share This Post

Compartir

Inglés

L’ORIGEN DE L’UNIVERS I LA TERRA.

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning!

Avui coneixerem l’origen de tot, avui coneixerem l’origen de l’Univers.

Hi ha moltes teories al voltant de l’origen de l’Univers, però la més coneguda és la teoria del Big Bang, o sigui, la teoria de la gran explosió.

Aquesta explosió es va produir fa 10 mil o 20 mil milions d’anys, quan no existia res, ni galàxies, ni estrelles, ni, per suposat, la Terra, i va provocar un núvol de pols i gas gegant i calentíssim, tenia una temperatura molt molt elevada.

Aquest núvol era uniforme, però va anar creixent i creixent a una gran velocitat, i va començar a patir canvis de temperatura.

És en aquest moment que es va formar l’univers. Tots aquests canvis van fer que algunes parts d’aquest núvol gegantí cresquéssin molt més a poc a poc que d’altres, i per això es van condensar i van formar astres com les estrellas o els planetes que, després, formarien les galàxies o el mateix sistema solar, que per nosaltres és el sistema més important dels que existeixen al cel, perquè és on hi ha la Terra.

El Sol es troba al centre del sistema solar, i és l’estrella que ha possibilitat que hi hagi vida a la Terra. Però, quan es va formar, la Terra? Ha estat sempre com és avui?

Segons els experts, la terra es va formar fa 4650 milions d’anys. Sembla ser que hi havia un anell ple de matèria que envoltava el sol. Part d’aquesta matèria es va anar ajuntant fins a formar el que avui és la Terra.

Mentre tot això passava, la superfície de la terra era bombardejada per meteorits i cometes. Els cometes portaven aigua en forma de gel, i això va anar refredant i solidificant, endurint, la superfície del planeta, i a l’evaporar-se va formar una capa espessa de núvols.

Quan la temperatura de la superfície va baixar, els núvols van produir el diluvi universal, és a dir, la pluja més gran que puguem arribar a imaginar-nos.

A partir d’aquí, l’aigua es va anar refredant i va donar lloc a la vida, la meravellosa vida.

Així que ja ho sabeu, hem de cuidar aquesta nostra terra i no embrutar-la amb escombraries i contaminació, hem de respectar tot allò que ens envolta i aprendre a estimar la naturalesa i tots els éssers vius que hi habiten.

Adéu amics, i fins al pròxim vídeo!cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Medi Ambient

LA DESFORESTACIÓ

Els arbres ens donen molt més que l’ombra! Ens donen oxigen, imprescindible per la vida, i absorbeixen i redueixen l’anhídrid carbònic, el CO₂, que és la causa de l’efecte hivernacle i de l’escalfament global. Són com els pulmons del món. Els arbres també són la casa de molts éssers vius, i els humans n’obteniu els fruits que mengeu, la fusta amb què feu tots els vostres mobles, i el paper on escriviu.

Medi Ambient

EL SÒL

Hem de cuidar el sòl de la mateixa manera que cuidem la netedat de l’aire o l’aigua, perquè d’això en depèn que els éssers vius segueixin tenint menjar i un lloc per viure. I hi ha moltes amenaces que, en molt poc temps, poden convertir un sòl ric i fèrtil en un desert on no hi sigui possible la vida.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.