Curiositats del cos humà

Sabies que el nostre nas és capaç d’olorar més de 50 mil tipus d'olors diferents? Des de sempre s'ha pensat que el sentit de l'olfacte en els éssers humans és el menys útil, però segons l'explicació que donen els científics quan olorem, per exemple, una rosa, en realitat estem olorant 275 olors diferents que sumades donen com a resultat l'olor de rosa. El que és clar és que podem dir, sense por d'equivocar-nos, que fer bona olor és qüestió de nassos.

Share This Post

Compartir

EspañolEt pot interessar…

Curiositats del cos humà

Sabies que el nostre nas és capaç d’olorar més de 50 mil tipus d’olors diferents?
Des de sempre s’ha pensat que el sentit de l’olfacte en els éssers humans és el menys útil, però segons l’explicació que donen els científics quan olorem, per exemple, una rosa, en realitat estem olorant 275 olors diferents que sumades donen com a resultat l’olor de rosa. El que és clar és que podem dir, sense por d’equivocar-nos, que fer bona olor és qüestió de nassos.

Sabies que si unissis tots els vasos sanguinis del teu cos, mesurarien aproximadament 97.000 quilòmetres?
Sembla increïble però és ben cert. Si poséssim en fila tots els nostres vasos sanguinis, és a dir les venes, les artèries i els capil·lars, mesurarien uns 97 mil quilòmetres… podríem donar 2 vegades i mitja la volta al món. Tenint en compte això, podem assegurar que la sang és molt viatgera, al cap i a la fi recorre 20 mil quilòmetres al dia dins del nostre cos.

Sabies que la paraula cervell prové de la paraula llatina cerebrum i significa “el que es porta al cap”?
I no ens referim a un barret… El cervell és una de les parts més fascinants del cos humà i també de les més curioses. El cervell té 100 mil milions de neurones que s’encarreguen, com si fossin un ordinador, de treballar i processar la informació. Les neurones tenen diferents formes i la informació viatja a través d’aquestes a diferents velocitats; per això a vegades ens en recordem immediatament d’una cosa emmagatzemada en el cervell, mentre que d’altres vegades necessitem una mica més de temps per recordar-ho.
I les vostres neurones, se’n recordaran d’aquestes curiositats del cos humà? Segur que sí!cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.