El cor humà

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning, avui coneixerem al motor del nostre cos, avui coneixerem el cor humà.

Share This Post

Compartir

EspañolEt pot interessar…

El cor humà

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning, avui coneixerem al motor del nostre cos, avui coneixerem el cor humà.

El cor és el múscul més especial que tenim. Està situat una miqueta a l’esquerra del centre del pit, entre els dos pulmons. I està en posició obliqua, és a dir, en
diagonal.

Diem que és tan especial perquè envia sang a tot el nostre cos. La sang porta a totes les nostres cèl·lules l’oxigen i els nutrients que necessitem per a poder viure.

El nostre cor és una espècie de bomba, però no de les d’explotar sinó, com les bombes d’aire amb les quals inflem les rodes de les bicicletes, el que passa és que
en comptes d’aire, impulsa sang.

El cor està dividit en dues parts, la part dreta i la part esquerra, separades per una paret cel·lular, per la qual cosa no estan comunicades entre si.

Cadascuna d’aquestes parts té dues cambres o cavitats.
Les cavitats de dalt es diuen aurícula dreta i esquerra, i les cavitats de baix es diuen ventricle dret i esquerre. El cor, a més, té quatre espècies de portes que es diuen vàlvules. Aquestes vàlvules s’obren per deixar entrar la sang, i després es tanquen perquè aquesta sang no pugui tornar cap endarrere.

Ja hem après les parts més importants del cor. Però… Sabeu com funciona exactament?

Tot comença a l’aurícula dreta, on la sang desoxigenada, és a dir, que porta molt poquet oxigen i nutrients, entra en el cor; després passa per la primera vàlvula fins al ventricle dret. Una vegada aquí, el cor envia la sang directament cap als pulmons. I és en aquest moment que la sang s’oxigena i s’omple d’oxigen i de nutrients. Quan ja està oxigenada, torna al cor, al qual hi arriba per l’aurícula esquerra, des d’on passa per la tercera vàlvula fins a l’última cavitat, el ventricle esquerre.
Finalment el cor, a través de la quarta i última vàlvula, envia aquesta sang, ja oxigenada, cap a la resta del cos… i torna a començar!!!!!
Per entendre com batega el nostre cor n’hi ha prou només amb imaginar que la nostra mà és un cor i que, quan s’obre, s’omple de sang, i que, quan es tanca, impulsa aquesta sang cap a fora.

La sang, quan surt del nostre cor, circula per tot el nostre cos a través dels vasos sanguinis. D’aquests n’hi ha tipus: artèries, venes i vasos capil·lars.
Les artèries porten la sang rica en oxigen i nutrients a tots els òrgans del nostre cos. Les venes retornen aquesta sang, ja pobra en oxigen, al cor.
I els vasos capil·lars, que són vasos sanguinis molt petits, connecten les artèries amb les venes i amb les cèl·lules.

Una curiositat: sabeu quan pesa, més o menys, un cor humà? Doncs pesa 450 grams!, gairebé mig quilo.

La veritat és que el cor és el motor del nostre sistema circulatori i és un múscul increïblement fort, és capaç de bategar més de 100 mil vegades al dia. Que fort!!!!

No ens podem acomiadar sense donar-vos un consell. Hem de cuidar el nostre cor i per a això cal fer exercici físic, cal menjar aliments saludables i, si us plau, mai, mai, mai fumeu, és el pitjor que podeu fer per perjudicar el vostre cor.

Adéu amics, fins al pròxim vídeo de Happy Learning.cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.