Els Eclipsis

Un eclipsi es produeix quan un astre celeste s'interposa entre altres dos astres. Hi ha vegades en què la Terra es col·loca entre el Sol i la Lluna i altres en què la Lluna es col·loca entre la Terra i el Sol. En aquest vídeo educatiu per a nens, Happy Learning t'explica tot sobre ells.

Share This Post

Compartir

Inglés

Els Eclipsis

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning.

Avui coneixerem els eclipsis. Hi ha dos tipus d’eclipsis, el de sol i el de lluna, però sabeu què és un eclipsi? Un eclipsi es produeix quan un astre celeste s’interposa entre altres dos astres. Hi ha vegades en què la Terra es col·loca entre el Sol i la Lluna i altres en què la Lluna es col·loca entre la Terra i el Sol. Això són els eclipsis però … anem a conèixer-los millor.

Els eclipsis de lluna es produeixen quan la Terra es col·loca entre la Lluna i el Sol i clar, la Terra bloqueja, tapa els rajos solars que arriben a la Lluna generant un con d’ombra que l’enfosqueix. Aquest fenomen fa que puguem veure la Lluna de color vermell … sembla una lluna de sang.

Els eclipsis lunars són força freqüents i es poden veure des de qualsevol part de la Terra en què sigui de nit. Duren diverses hores i poden ser de diferents tipus, encara que els més freqüents són els eclipsis de lluna parcials i els eclipsis de lluna totals.

Quan hi ha un eclipsi i sembla que algú hagi mossegat a la lluna, és un eclipsi parcial i quan hi ha un eclipsi i la lluna es veu sencera és un eclipsi total. Fàcil no?

Per cert, per mirar un eclipsi de lluna no cal res especial, es pot fer amb un prismàtic o amb un telescopi normal.

Els eclipsis de sol només ocorren quan hi ha lluna nova i es produeixen quan la Lluna es col·loca entre la Terra i el Sol. La Lluna oculta tota la llum del Sol o bé només una part.

Els eclipsis solars poden ser de diversos tipus: totals, parcials o anulars.

L’eclipsi de sol total es produeix quan la Lluna oculta tota la llum del Sol i la cara del Sol desapareix darrere de la Lluna. En ple dia sembla que arriba la nit, el cel s’enfosqueix i apareixen les estrelles. Molts animals, sorpresos, creient que ha arribat la nit se’n van a dormir, mentre que els animals nocturns, com aquest mussol, es disposen a començar el dia, millor dit la nit, sense saber que en molt poc temps tornarà a sortir la llum del sol …

l’eclipsi de sol parcial es produeix quan la Lluna s’interposa entre el sol i la Terra però no del tot i deixa veure una part del sol. El dia s’enfosqueix només una miqueta i el Sol sembla una galeta la qual ha estat mossegada.

Els eclipsis anulars es produeixen quan la Lluna amaga tant sols la zona central del Sol. Es veu com un cercle negre envoltat d’un cèrcol il·luminat. Oi que sembla un anell?

Per cert i molt important, és molt perillós observar els eclipsis solars sense una protecció especial per als ulls. Recordeu-vos d’això perquè és molt, molt perillós.

Bé ja coneixem una mica més dels eclipsis … ¿No us sembla súper interessant aprendre coses noves?

Adéu amics i no oblideu subscriure-us a HappyLearningTv ..cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.