La Matèria i Els seus Propietats

Saps què és la matèria? És tot allò que té una massa i ocupa un volum. Aquestes són les propietats generals de la matèria. Aprèn tot sobre ella en aquest fantàstic vídeo educatiu per a nens de Happy Learning.

Share This Post

Compartir

Inglés

La Matèria i Els seus Propietats

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning.

Mireu al vostre voltant, tot el que veieu, tot el que ens envolta està format per matèria. L’aigua, els animals o una simple taula estan formats per matèria però, sabeu què és la matèria? La matèria és tot allò que té una massa i ocupa un volum. Aquestes són les propietats generals de la matèria.

La massa és la quantitat de matèria que té un cos. Es mesura en quilograms i es calcula mitjançant una balança o una bàscula, sí, sí com les que teniu a la cambra de bany de casa o les que utilitzen els metges per pesar-nos. Us posarem un exemple perquè ho entengueu millor, un elefant que pesa 4000 quilos té molta més massa que un cangur que pesa només 25. És clar, no?

El volum és l’espai que ocupa un cos, es mesura en litres i perquè ho entengueu millor seguirem amb l’exemple de l’elefant i del cangur. L’elefant ocupa més espai que el cangur per la qual cosa podem dir que el seu volum és molt més gran. Per calcular el volum d’un cos, per exemple el d’una pedra, hem d’omplir una gerra mesuradora amb un litre d’aigua, així com podem veure en la imatge. Quan introduïm la pedra a la gerra veiem que el nivell de l’aigua puja i que ara marca 1,7 litres. Ara hem de restar a aquesta mesura el litre d’aigua que teníem en un primer moment és a dir 1,7 litres menys 1,0 litre i el resultat és el volum de la pedra, és a dir que aquesta pedra té 0,7 litres de volum . Fàcil ¿oi que sí ?. Per mesurar el volum d’un elefant necessitaríem una piscina molt gran. La matèria té unes característiques específiques com el color, el sabor, la duresa, l’elasticitat, la temperatura o la densitat que ens permeten diferenciar unes substàncies de les altres.

Això vol dir que cada matèria té unes característiques pròpies. Per exemple la llet és líquida i blanca en canvi una pera és dolça. Són molt diferents entre si encara que les dues estan boníssimes.

Bé ja sabeu que totes les coses estan fetes de matèria i que aquesta té propietats generals com la massa i el volum i propietats específiques com el color, el gust o la densitat que són les que ens permeten diferenciar unes substàncies de les altres …

Adéu amics i no oblideu subscriure-us a Happy Learning.cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.