La reproducció humana: fecundació, embaràs i part

|
Alguna vegada t'has preguntat d'on vénen els nadons? En aquest vídeo coneixeràs el procés de reproducció humana i cadascuna de les seves tres fases: la fecundació, l'embaràs i el part. No t'ho perdis!

Share This Post

Compartir

InglésEspañol

La reproducció humana: fecundació, embaràs i part

Hola amics, benvinguts a un nou vídeo de Happy Learning. Avui anem a conèixer l’origen de tots nosaltres, avui anem a conèixer la reproducció humana.

La reproducció es desenvolupa en tres etapes la fecundació, l’embaràs i el part, i perquè això passi han d’intervenir els dos sexes, el masculí i el femení. Ja sabem que l’aparell reproductor masculí produeix espermatozoides i l’aparell reproductor femení òvuls.

Doncs bé, la fecundació consisteix en la unió d’una cèl·lula sexual masculina, un espermatozoide, amb una cèl·lula sexual femenina, un òvul, i es produeix a l’interior del cos de la dona, normalment en les trompes de Fal·lopi. Perquè això passi el semen, que porta cents de milers d’espermatozoides, passarà per la vagina, travessarà l’úter i arribarà a les trompes de Fal·lopi. Dels centenars de milers d’espermatozoides només un podrà travessar la membrana de l’òvul i podrà aconseguir la fecundació. L’òvul un cop fecundat passa a dir-se zigot i comença un viatge fins a arribar a l’úter i és en aquest moment quan comença l’embaràs.

L’embaràs és l’etapa en la qual es forma i creix un nou ésser al ventre de la seva mare. Durant al voltant dels nou mesos i durant aquest temps, el zigot comença a dividir-se en moltes cèl·lules, i creix fins a esdevenir un embrió. A poc a poc el nou ésser allotjat a l’úter, i unit a través del cordó umbilical, va creixent i desenvolupant a poc a poc els seus òrgans. Al cap de dos mesos d’embaràs l’embrió ja té forma de nadó.

Per cert el cordó umbilical serveix perquè arribi fins al nadó els aliments i l’oxigen que li proporciona la seva mare.

En el cos de la mare també es produeixen canvis importants, per exemple la seva panxa es fa molt més gran.

El part sol ocórrer nou mesos després de l’embaràs i consisteix en la sortida a l’exterior del nadó a través de la vagina. Normalment surt primer el cap i després la resta del cos. Després del naixement es talla el cordó umbilical i, abeu que passa? Doncs que la cicatriu que deixa és el nostre melic. Curiós, oi que sí?

Bé ja hem conegut la reproducció humana i les seves tres fases: fecundació,embaràs i part.

Espero que us hagi semblat interessant.

Adéu amics i no oblideu subscriure-us a Happy Learning TV.

cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.