La terra i els seus moviments: rotació i translació

Com la resta dels planetes del sistema solar, la Terra realitza dos tipus de moviments anomenats moviment de rotació i moviment de translació. Coneix els movimienentos de la terra en aquest entretingut vídeo per a nens.

Share This Post

Compartir

Inglés

La Terra i els seus Moviments. Rotació i Translació.

La terra és el tercer planeta més proper al sol i posseeix una característica única que no té cap altre: és l’únic en el qual s’ha trobat vida … vida de tota mena, vegetal i animal.

La seva temperatura mitjana de 15 graus centígrads i l’existència d’aigua i atmosfera … fan del nostre planeta un lloc idoni perquè hi hagi vida.

Com la resta dels planetes del sistema solar, la Terra realitza dos tipus de moviments anomenats moviment de rotació i moviment de translació.

En el moviment de rotació la Terra gira sobre si mateixa. Rotar significa això, girar sobre un eix. Doncs bé la Terra gira sobre si mateixa al voltant d’un eix imaginari, lleugerament inclinat que la travessaria pels pols. Sabeu quant triga a fer una volta sobre si mateixa? … Tarda 24 hores a fer una volta completa … i si pensem una mica … ens adonem que … un dia sencer, amb el seu dia i la seva nit, dura 24 hores també, és a dir que el moviment de rotació provoca el dia i la nit. Molt interessant, oi que sí?

Ara anem a veure el moviment de translació …. com veieu a les imatges la terra desenvolupa una òrbita el·líptica al voltant del sol. Això d’òrbita el·líptica sona una mica estrany … però si us fixeu bé en les imatges … és el recorregut que fa la Terra al voltant del sol …. Sabeu quant triga la Terra a fer una volta completa al sol? Doncs triga … 365 dies …. Exactament un any ….

El moviment de translació provoca que hi hagi primavera amb les seves acolorides flors … el calorós però divertidíssim estiu … la tardor amb les fulles dels arbres per terra … i provoca el fred, el gèlid hivern.

Ara anem a recordar els 2 moviments que fa el nostre planeta la Terra:

el moviment de rotació que és aquell en el qual la Terra gira sobre si mateixa … provoca el dia i la nit … i dura exactament 24 hores, el mateix que un dia.

el moviment de Translació és aquell en el què la Terra gira al voltant del sol … Tarda 365 i provoca les estacions de l’any.

Bé ja coneixeu els moviments de la terra

A déu amics i no oblideu subscriure-us a HappyLearning.cultura_h3

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

sopa de letras El Calendario
Ciencias Sociales

Sopa de Letras: El Calendario

En esta sopa de letras para niñ@s se encuentran escondidos los meses del calendario. Una manera divertida de aprender los meses del año.

juego arcade los medios de comunicación
Arcade

Juego Arcade: Medios de Comunicación

En el Juego Arcade: Medios de comunicación tendrás que explotar los globos relacionados con los medios de comunicación.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.